іСТОРІЯ УСПІХУ ОТГ

Дата: 05.12.2019 15:27
Кількість переглядів: 1305

Історія успіху – 2019: Козлівська об’єднана територіальна громада

Ярослав Ріжок

Мешкаці Козлівської ОТГ розказують про найбільші здобутки та успіхи своєї громади у інфраструктурі, фінансовій сфері, сільському господарстві тощо.

Фінансовий портал Maanimo проводить масштабний проект «Історії громад: успіх-2019», присвячений реформі децентралізації. Ми хочемо розповісти найцікавіші історії успіху українських ОТГ і сьогодні публікуємо історію успіху Козлівської ОТГ, що в Тернопільській області.

Загальна площа території громади – 9562 кв.км. Кількість населення – 4.648 чол. Кількість населених пунктів – 5 .

Фото без опису

Колісник Володимир Михайлович – голова Козлівської територіальної громади.

Старости громади:

  • Огнистий Ярослав Ігорович  – староста с. Слобідка,
  • Лоїк Олег Миколайович – староста с. Покропивна,
  • Довгань Мирон Миронович – староста с. Таурів.

Найкращі об’єкти, які реалізовувалися  в ОТГ у 2016 році

  1. Капітальний ремонт Будинку Культури по вул. Повстанців УПА, №13 в смт Козлів. За рахунок коштів ї з державного бюджету на формування інфраструктури фонду регіонального розвитку  поміняли дах та відремонтували фасад і встановили бруківку та підмурували  парапет, застелили асфальт. На  суму 817,608 тис. грн. На даний час проводиться капітальний ремонт внутрішнього приміщення  на суму 285,298 грн.
  2. Капітальний ремонт даху в ЗОШ І-ІІ ст. в селі Таурів. Відремонтовано за кошти з   державного бюджету на формування інфраструктури з фонду регіонального  розвитку на суму 609,057 тис. грн.
  3. Продовжено будівництво дитячого садочка в селі Слобідка. На суму – 439,494 тис.грн. за кошти  фонду  регіонального  розвитку.
  4. Реконструкція підземного водозабору в селі Покропивна. Проводяться роботи  на суму 320,993тис. грн. за кошти фонду регіонального розвитку.

Інформація   про основні досягнення громади:

За кошти місцевого бюджету закуплено 5 дитячих майданчиків  та встановлено у селах громади.

Встановлено 6  автобусних  зупинок у смт.Козлів. Було проведено ремонт дороги за кошти місцевого бюджету в смт. Козлів Таурів, Покропивна та Слобідка, а також  у всіх населених пунктах   проведено вуличне освітлення, відремонтовано частково Козлівську ЗОШ (заливка коридору)  закуплено книжки та 5 комп’ютерів, Покропивнянський НВК (закуплено котел) у Таурівську ЗОШ придбано жаровий шкаф та поміняно вікна.   Завдяки проектам  які профінансовано  фондом регіонального розвитку наші села в громаді змінилися, стали привабливішими школи  та  Будинок культури. Після завершення реконструкції підземного водозабору в селі Покропивна    населення отримає довгоочікувану воду.  На вулицях громади у вечірній час приємно пройтися за рахунок освітлення, яке встановлено протягом року.

Фото без опису

Протягом цього часу  реалізовано 14 проектів:

Капітальний ремонт ( заміна шатрового даху ) селищного будинку культури по вул.. Повстанців УПА 13 в смт. Козлів Козівського району Тернопільської області.Капітальний ремонт даху Таурівської ЗОШ Козівського району Тернопільської області.

Капітальний ремонт міського будинку культури по вул.. Повстанців УПА 13 смт. Козлів Козівського району Тернопільської області.

Реконструкція підземного водозабору в селі Покропивна Козлівської ОТГ Козівського  району Тернопільської області.

Капітальний ремонт Дмухівського сільського клубу в с. Дмухівці Козівського району Тернопільської області.

Будівництво дитячого садка на 25 місць в с. Слобідка Козівського району Тернопільської області.

Будівництво підземного водозабору для водопостачання багатоквартирного житлового будинку в с. Дмухівці вул. Личакова, 26 Козівського району Тернопільської області.

Будівництво водогону в с. Таурів Козівського району Тернопільської області.

Капітальний ремонт Козлівського дитячого садку Дзвіночок смт. Козлів, по вул. Повстанців УПА 11, Козівського району Тернопільської області.

Будівництво водогону в с. Покропивна Козівського району Тернопільської області.

Встановлення електричного опалення Козлівської лікарні смт. Козлів Козівського району Тернопільської області.

Встановлення електричного опалення селищного БК по вул. Повстанців УПА 13, Козівського району Тернопільської області.

Капітальний ремонт приміщень спортзалу Козлівської загальноосвітньої школи I-III ступенів.

Капітальний ремонт туалетів Козлівської загальноосвітньої школи I-III ступенів.

Завдяки їх реалізації було вирішено одні з основних проблем, які певною мірою стосуються кожного жителя громади. Кожен з проектів вніс покращення соціального та побутового розвитку населення. Завдяки чому підвищився рівень життя територіальної громади та розвитку сільської місцевості. З реалізацією проектів по водогонах було здійснено забезпечення жителів громади якісною, чистою питною водою та покращено соціально-побутові умови, розширено мережу водопостачання для мешканців нашої ОТГ.

Завдяки впровадженню проектів по школах здійснено задоволення соціальної потреби місцевої громади, поліпшення якості рівня надання освітніх послуг, розвитку інфраструктури села. Реалізація проектів по садочках дала можливість забезпечити права дитини на здобуття дошкільної освіти, її фізичний, розумовий і духовний розвиток, соціальну адаптацію та готовність продовжувати освіту.

За допомогою встановлення електричного опалення вирішилося питання щодо енергоефективності та економії державних коштів та комфортних умов надання медичних послуг. В даний момент у громади відсутні умови для реалізації продукції місцевими мешканцями. Також на території немає системи відбору та сортування сміття у зв’язку з відсутністю інвесторів для будівництва мережі сміттєпереробних заводів. За рахунок коштів ДФРР, співфінансування з місцевого бюджету Козлівської селищної ради та фінансової підтримки програми “U-LEAD з Європою” було проведено роботи зі створення та забезпечення функціонування ЦНАП. Також програмою “U-LEAD з Європою” за результатами конкурсного відбору громаді надали допомогу у вигляді облаштування ЦНАП меблями, комп’ютерною технікою та програмним забезпеченням. Ми вважаємо що робота ЦНАП значно покращить життя мешканців нашої громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь