Індексація спецпенсій з 1 березня 2024 року

Дата: 15.03.2024 10:21
Кількість переглядів: 40

 

Індексація спецпенсій з 1 березня 2024 року

23 лютого 2024 року Уряд ухвалив постанову №185 "Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2024 році". Поряд з проведенням індексації пенсій та щомісячних страхових виплат, підвищенням розмірів мінімальних пенсій по інвалідності колишнім військовослужбовцям та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, збільшенням рівня мінімальних пенсійних виплат окремим категоріям пенсіонерів проведено індексацію і спецпенсій.

Так, з 1 березня 202року підвищенню на коефіцієнт 1,0796 підлягають пенсії, призначені до 31 грудня 2023 року включно відповідно до Законів України:

  • "Про державну службу",
  • "Про службу в органах місцевого самоврядування",
  • "Про статус народного депутата України",
  • "Про наукову і науково-технічну діяльність"

без урахування надбавок, підвищень, доплат до пенсій, встановлених законодавством, однак з урахуванням розміру підвищення пенсій з 01 липня 2023 року відповідно до пункту 5 постанови Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2023 року №168 "Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році" (на 19,7%).

Слід зазначити, що розмір збільшення в результаті перерахунку пенсії з 1 березня 202року не може бути меншим за 100 гривень та більшим за 1 500 грн.

Усі перерахунки здійснюються у межах максимального розміру пенсії, визначеного законом. Тобто розмір пенсійної виплати після перерахунку (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, тобто 23 610 гривень.

З 1 березня 202року за матеріалами пенсійних справ проведені перерахунки пенсійних виплат 735 особам, які отримують пенсії, призначені до вищезазначених спецзаконів.

Виплата перерахованих пенсій здійснюватиметься у виплатний період березня – з 4 по 25 число місяця.

 

Головне управління

Пенсійного фонду України

в Тернопільській області

 

14.03.2024Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь